ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 17 października 2010

Sznycle Indycze w Panierce - Dieta Dukana

Mięso z indyka jest dość słodkawe w smaku. Można wykorzystać filet z kurczaka - pierś lub z udek.

  • 5 sznycli indyczych (lub filetów z kurczaka)
  • 2 jajka
  • otręby (pamiętać, że na dzień zjadamy 3 łyżki - 2 owsiane + 1 pszenna)
  • ser domowy (klik) lub ser piórko
  • przyprawy: imbir mielony, kolendra mielona, chilli, sól morska lu zwykłą, papryka słodka, sezam, pieprz
  1. Sznycle rozbić tłuczkiem.
  2. Przyprawić. 
  3. Ser zetrzeć na małych oczkach.
  4. Jajka wymieszać ze startym serem. 
  5. Rozgrzać patelnię. 
  6. Sznycle maczać w jajku i serze, potem w otrębach.
  7. Piec na patelni przetartej olejem, na małym ogniu.

4 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój dzisiejszy obiadek :) zamiast sznycli z indyka miałam piersi z kurczaka ... szybko i smacznie a na deser zajadam serniczek na zimno kokosowy tylko ze u mnie migdałowy z polewą nugatowy raj :) dzięki za Twoją głowę pomysłów na takie pyszności ...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...