ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 25 lipca 2011

Białko w proszku :)

http://sklep.wypiekarnia.pl/bialko-w-proszku-pasteryzowane-100-gram.html

Świetna sprawa jak nie ma się jajek :) Lub zjadło się ich już za dużo :)

Wartości odżywcze w 100g:
białko: 82,4g
tłuszcz: 0g
węglowodany: 0g

Już zamówiłam i czekam na dostawę :) 



14 komentarzy:

  1. mam pytanie może nie w temcie ale nei bardzo ograniam komentowanie, co myślisz o inulinie czy można ją stosować na dukanie? próbowałaś?

    OdpowiedzUsuń
  2. Co myślisz o inulinie, czy można ją stosować na dukanie, robiłaś jakieś doświadczenia z nią?

    OdpowiedzUsuń
  3. Z tego co kojarzę, inulina to błonnik? w każdym razie coś nierozpuszczalnego w organizmie.
    Ogólnie każda forma błonnika jest wręcz zalecana, bo w naszej diecie jest go mało.
    A ta inulina twoja to coś konkretnego?

    OdpowiedzUsuń
  4. ja może nie na temat, ale ile tych jajek można dziennie jeść? ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tych jajek, czyli ogólnie, czy masz na myśli białko jaja?

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy takie białko jest równie wartościowe jak białko jaj? Jestem na nie uczulona (gdy zjem większe ilości) i ten produkt wydaje się być fantastyczny :)


    Pozdrawiam
    Syl

    OdpowiedzUsuń
  7. To jest zwykłe kurze jajko, ale ususzone i pozbawione bakterii :)
    Nie wiem jak to u ciebie będzie, jeśli jesteś uczulona na białko jaja? ale tylko jaja? czy ogólnie białko?

    OdpowiedzUsuń
  8. Tylko jajka. Jak przesadzę z ich ilością to pojawia się reakcja alergiczna na skórze i pomyślałam, że mógłby to być dobry zamiennik do wypieków, ale skoro to suszone jajo :P to możliwe, że będzie miało podobny wpływ. No nic, jutro mam wizytę u dermatologa to go o to zapytam. Może coś będzie wiedział :)


    Syl

    OdpowiedzUsuń
  9. Polecam takie białko, sama stosowałam i jest rewelacyjne! tyle ze ja kupiłam to w zwykłym sklepie i miało zdaje sie 89% białka, jest swietne jak znudzi sie zwykły ser czy inne nabiały, jak dla mnie pyszne i nic nie muszę dodawać, a poza tym świetnie zagęszcza np. dodane do mleka w dobrych proporcjach daje konsystencje budyniu czym można się już fajnie najeść a jednak to tylko białko wiec nie trzeba się ograniczać:) Pozdawiam, Aleksandra:)

    OdpowiedzUsuń
  10. A jak Twoje wrażenia bo zapomniałam zapytac? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja białko miałam ze względu na chęć bitej śmietany, którą można by bez ograniczeń jeść :) bo surowych jajek nie jadam, a te są bez bakterii :)

      Usuń
  11. a ja mam białko sojowe w proszku czy mozna je jeść dodawać do pokarmu i w których fazach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Białka w proszku nie są zalecane. Dieta ta opiera się na naturalnych źródłach białka.
      Oczywiście możesz spożywać jako dodatek, bez względu na fazę.

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...