ZNAJDŹ PRZEPIS

wtorek, 20 września 2011

Rybka zwana Mintaj :) - Dukan

  • filet z mintaja lub dowolnej ryby morskiej (bo zdrowsza)
  • czosnek w proszku np. 1 łyżeczka
  • natka suszona np. 0,5 łyżeczki
  • pieprz czarny np. 0,5 łyżeczki
  • chilli/papryka ostra np. 1/4 łyżeczki
  • sól 2 szczypty
  • sok z cytryny
Przyprawy wymieszać w dowolnej proporcji lub podanej. Natrzeć rybę. Odstawić na kilka minut do przegryzienia.
Patelnię przetrzeć ręcznikiem z oliwą. Rybę położyć na rozgrzanej patelni, prażyć na średnim gazie. Piec, kilka minut z każdej strony. Jeśli puści wodę, prażyć aż ona wyparuje :)
Na koniec pokropić cytryną.
Najlepiej smakuje z grzankami czosnkowymi lub warzywami, lub z ogórkiem kiszonym/konserwowym :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...