ZNAJDŹ PRZEPIS

piątek, 28 października 2011

Cielęcina z Makaronem II - Dukan

  •  makaron
  •  cielęcina (ok 50-100g) ja użyłam niewiele bo jakoś 50g
  •  0,5 małej cebulki
  • 0,5 kostki rosołowej + 1 łyżka wody
  • 50-100ml wody
  • 50ml mleka
  • 1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • przyprawy: pieprz czarny, szczypta gałki muszkatołowej, czosnek suszony, duża szczypta chilli, bazylia
Cielęcinę pokroić w kostkę, cebulę posiekać.
W garnku rozpuścić kostkę rosołową, wrzucić cebulę i chwilę obsmażać, dodać mięso i wlać wodę, dusić ok 1 godziny. Woda powinna odparować, jeśli wyparuje przed czasem dolewać po odrobince.
Mleko rozmieszać ze skrobią i przyprawami, wlać na sam koniec mieszając i zagotować.
Gotowy makaron rozmieszać w mięsie i sosie.

2 komentarze:

  1. Pyszności, sosik rewelacja.

    OdpowiedzUsuń
  2. To super, że ci smakowało :)
    nigdy wcześniej cielęciny nie jadłam, ogólnie nie jest ona jakos sama z siebie specjalnie wyróżniająca się, ale jak się dobrze zrobi to naprawdę jest danie pyszne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...