ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 26 listopada 2011

Pierś z Kurczaka w Sosie Własnym - Dukan

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 łyżki ketchupu
  • chilli
  • pieprz ziołowy
  •  sól
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • opcjonalnie kluski twarde (klik)
Wartość białkowa z konkretnych produktów to: 20g na każde 100g surowej piersi 
  1. Kurczaka oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. 
  2. Dodać ketchup i przyprawy, odstawić na 1,5-2 godziny.  
  3. Obsmażyć na teflonie. 
  4. Gdy się upiecze i puści wodę, potrzymać jeszcze kilka chwil i podawać :)

6 komentarzy:

  1. robię podobny, ale zamiast ketchupu dodaję pomidory z puszki :)

    chciałam Ci powiedzieć, że robisz coś genialnego prowadząc tego bloga... a bułeczki z opiekacza sojowe i z otrębami są genialne!

    ps: nie wiem, czy zamierzasz robić 'dukanowe' święta, ale jeśli tak, to daj znać proszę, jaki jadłospis ułożyłaś, bo jestem bardzo ciekawa!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moga być i pomidory :) to jest wersja na dni P :) więc bez pomidorków ;P
    Dukanowe święta? hehe to bedą zwykłe święta, ale wiadomo, że robię coś osobno do jedzonka.
    Zeszłoroczny spis sugesti znajdziesz w zakładce świąteczne albo w wyszukiwarce :)
    A tegoroczną zamierzam zrobić dopiero po 6 grudnia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam obserwuję przepisy Pani i przyznam że niektóre juz wypróbowałam.Są bardzo dobra i warte pochwały dla ich twórczyni:) Zarówno mi jak i mojemu wnusiowi smakują.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję :) fantastycznie, że Wam smakuje.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis! Właśnie szukałam czegoś na obiad na jutro a tu proszę bardzo :) Tylko mam pytanie czy tą pierś z kurczaka trzeba odstawić na 1,5-2 godz. do LODÓWKI czy nie?

    OdpowiedzUsuń
  6. tak, żeby pierś przeszła marynatą :) możesz zrobić to dzisiaj, tzn zamarynować i do lodówki :) a yutro tylko na teflon :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...