ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 6 maja 2013

Zupa Szczypiorkowa z Cebulą - Dieta Dukana

  • pół średniej cebuli
  • 0,5 łyżeczki oliwy z oliwek (nadaje świetny smak i jest dozwolona przez dukana w ilości 1 łyżeczki)
  • 700ml wody
  • przyprawa do zup
  • mały pęczek szczypioru
  • 200g serka wiejskiego
  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  2. Rozgrzać patelnię, dodać cebulę plus 2 łyżki wody, poddusić, dodać oliwę i zrumienić na najmniejszym ogniu.
  3. Zagotować wodę z przyprawą do zup.
  4. Szczypior pokroić, odłożyć małą garstkę na bok, resztę zmieszać z serkiem wiejskim i usmażoną cebulą.
  5. Do gotującej się wody dodać serek, szczypior i cebulę, zagotować.
  6. Gotować minutę, przelać do misek i posypać odłożonym szczypiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...