ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 6 lutego 2014

Ostry Rosołek z Pulpetami - Dieta Dukana

[zdjęcie]
Zupa ostra, smaczna i prosta. Klasyka przypraw sól i pieprz + sos sojowy. Rosołek świetnie smakuje w towarzystwie placuszków z pietruszki (klik), można pokusić się o dodatek w postaci gotowanego jajka.
  • 500g mielonego mięsa (użyłam mięsa z indyka)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz czarny
  • 1 lit wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe
  • 4 duże kulki ziela angielskiego
  • 1-2 nieduże marchewki
  • kawałek selera
  • pół świeżej papryki pepperoni (mniej, jeśli nie lubisz mocnej ostrości)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  1. Mięso doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi rękoma formować pulpety wielkości orzecha włoskiego.
  2. Zagotować wodę z solą, liściem i zielem. Pulpety wkładać na wrzątek, gotować 30 minut na małym ogniu.
  3. Marchew i seler obrać, zetrzeć na tarce (duże oczka). Paprykę pepperoni pokroić w krążki. Składniki dodać do pulpetów w połowie gotowania.
  4. Gotową zupę doprawić sosem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...