ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 22 marca 2014

Pomidorowa Salsa - Dieta Dukana

Bardzo smaczna, świeża i soczysta! Polecam z sadzonymi jajkami. Salsa wszechstronnego użytku - świetnie nadaje się do mięs pieczonych, duszonych lub jako składnik zapiekanych mięs, warzyw. Może stanowić nadzienie.
  • pół dużego dojrzałego pomidora
  • 1/3 niedużej zielonej papryki
  • 2 duże ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • 2 łodygi szczypioru
  • sos: 1 łyżeczka niefiltrowanej oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 0,5 łyżeczki pasty chilli, 1,5 łyżeczki soku z cytryny, szczypta soli i czarnego pieprzu.
  1. Warzywa posiekać w drobną kostkę.
  2. Składniki na sos zmieszać. Wlać do warzyw.
  3. Całość przemieszać i odstawić do czasu spożycia.  
Podawać z dodatkami jak w opisie lub jako samodzielne danie. Salsa potrzebuje minimum kilkunastu minut na przejście smaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...