Potrawy z użyciem ciemniejszych grzybów/pieczarek zwykle prezentują się mniej okazale niż z jasnych, ale smak genialny!
Danie niesamowicie proste w przygotowaniu.
Zobacz film na YT (klik)
- 0,5 cebuli
- 1 łyżeczka oleju zwykłego lub kokosowego
- 3 pieczarki
- 4 kabanosy (klik)
- papryka wędzona w proszku
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego + 0,3 szklanki wody
- 0,5 łyżeczki pasty chilli
- sól, pieprz
- opcjonalnie dodatkowe przyprawy
- Cebulę posiekać, zesmażyć mocno na oleju, posolić.
- Kabanosy pokroić w krążki, pieczarki w półplasterki, dodać do cebuli.
- Przecier rozrobić z pastą chilli, wodą i papryką wędzoną, wlać do usmażonej potrawy, wymieszać, zdjąć z ognia.
- Podawać jako samodzielne danie, z jajkami lub jako dodatek do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)